Ošetřovatelské postupy - Červenková, Zuzana; Duková, Ivana; Holubová, Marie; Petržílková, Helena; Škaroupková, Lenka; Zelinka, Patrik; Jirásková, Lucie; Zatočilová, Jana; Chrudimská, Lucie; Procházková, Romana; Ochtinská, Hana; Papršteinová, Markéta; et al. (Univerzita Pardubice, 2018)
Studijní text Ošetřovatelské postupy je určen pro studenty bakalářských a magisterských nelékařských oborů lékařských, zdravotnických a zdravotně sociálních fakult. Text vychází z nejnovějších poznatků vědy a zdravotnické praxe a je koncipována podle stěžejního předmětu bakalářského studia oboru Všeobecná sestra, Zdravotnický záchranář a Porodní asistentka. Tento studijní materiál je doplňkem doporučené literatury. Ošetřovatelské postupy jsou jedním ze základních předmětů, které jsou důležité pro výkon povolání NLZP. Studijní text nabízí základní témata ošetřovatelských postupů, na která bude navazovat další část se speciálními výkony a postupy.