Faktory ovlivňující docházku žáků středních škol - Fuxová, Simona (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je věnována problematice záškoláctví na středních školách. Cílem je v teoretické části uvést různé definice záškoláctví, včetně jeho kategorií. Dále jsou podrobně představeny faktory, které záškoláctví ovlivňují. Praktická část analyzuje jednotlivé příčiny, které ovlivňují záškoláctví, u studentů středních škol. V závěru je vyhodnoceno, jaký mají jednotlivé faktory reálný vliv na dnešní záškoláky.
Factors influencing the attendance of high school students
Keywords: záškoláctví; kategorie záškoláctví; příčiny záškoláctví; rodina; škola; prevence; truancy; truancy categories; causes of truancy; family; school; prevention