Prožívání těhotenství a příprava na porod - Havelková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá těhotenstvím a přípravou žen na porod. Výzkum je prováděn především skrze rozhovory s těhotnými ženami, zúčastněné pozorování na předporodních kurzech v Pardubicích a Trutnově a je doplněný rozhovorem s porodní asistentkou a dotazníkem pro duly. Teoretická část zahrnuje přehled historie medicínské antropologie, antropologie porodu a historii porodního systému v České republice.
Experiencing Pregnancy and Preparation for Childbirth
Keywords: těhotenství; porod; předporodní kurzy; pregnancy; childbirth; antenatal courses