Stanovení lipidů v lidské jaterní tkáni - Kurfürstová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem práce je stanovení nasycených a nenasycených FA v jednotlivých třídách lipidů pomocí plynové chromatografie. Tyto třídy získáme rozdělením homogenizovaných vzorků jaterní tkáně pomocí tenkovrstvé chromatografie. Dále se zaměřuje na denzitometrickou kvantifikaci jednotlivých tříd lipidů, které byly rozděleny tenkovrstvou chromatografií.
Determination of lipids at human hepatic tisue
Keywords: mastné kyselin; játra; lipidy; desaturasy; elongasa; Fatty acid; liver; lipids; desaturase; elongase