Fenomén školní nekázně na základních a středních školách - Hauptová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce na téma Fenomén školní nekázně na základních a středních školách bude zaměřena na chování a nekázeň žáků ve školním prostředí. Teoretická část bude shrnovat dostupné poznatky vztahující se k problematice kázeňských přestupků a chování žáků na základních a středních školách. V této části také budou zahrnuty příčiny a důsledky nekázně a školního neúspěchu. V praktické části práce bude využito kvantitativního výzkumného přístupu, za účelem získání dat bude provedeno dotazníkové šetření. Výzkumným souborem budou žáci a učitelé základních a středních škol. Očekávaným výsledkem výzkumu budou zjištění týkající se problematiky příčin, projevů a řešení nekázně ve školách, včetně komparace názorů žáků a učitelů na danou problematiku.
School indiscipline phenomenon in primary and secondary schools
Keywords: kázeň a nekázeň; žák; učitel; škola; chování; výzkum.; discipline and indiscipline; pupil; teacher; school; behavior; research.