Nepřímá elektrochemická oxidace odpadních vod využívající peroxid vodíku - Seneta, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na způsoby čištění odpadních vod využívajících Fentonovu metodu. Podstatná část práce se zabývá elektro syntézou peroxidu vodíku. Dále se zaměřuje na plynově difuzní elektrody, pomocí kterých se tato syntéza uskutečňuje.
Indirect electrochemical oxidation waste waters using hydrogen peroxide
Keywords: Čištění odpadních vod; Fentonova chemie; syntéza H2O2; plynově difuzní elektrody; waste water remediation; Fenton´s chemismy; synthesis of H2O2; gas diffusion electrodes