Změna koncepce dopravní obslužnosti měst Chomutova a Jirkova - Londin, David (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce má za cíl analyzovat současný stav dopravní obslužnosti v Chomutově a Jirkově a dále navrhnout změnu koncepce dopravní obslužnosti, která bude v souladu s udržitelnou mobilitou ve městech. Dále je v práci posouzeno jaký dopad mají navrhovaná řešení na zlepšení kvality. Data byla získána od Magistrátu města Chomutov a z veřejně přístupných zdrojů. V diplomové práci se v návrhové části zaměřila pozornost na nové linkové vedení MHD, integritu železniční dopravy do MHD a byl vyjádřen finanční přínos navrhovaných řešení.
The change of public transportation service concept in Chomutov and Jirkov.
Keywords: dopravní obslužnost; MHD; Chomutov; Jirkov; významná přestupní místa; úspora; transporation service; public transportation system; Chomutov; Jirkov; important interchange station