Zajišťování ložných jednotek na silničním dopravním prostředku - Cempírek, Václav; Kleprlík, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 1998)
Článek pojednává o systémech zajištění věci na silničním vozidle. Uvádí výpočet sil působících na náklad. Pro bezpečnost provozu vychází z vlivů naklápění nákladu, dynamických sil a součinitelů tření.
Requirements for the safe road transportation
Forderungen an dem sicheren Strassentransport