Radionuklidové zobrazení mízního systému - Homolka, Marcel (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce s názvem "Radionuklidové zobrazení mízního systému" se zabývá zobrazováním mízního (lymfatického) systému pomocí radionuklidové metody - scintigrafie. Teoretická část je zaměřena na historii radiologie, práci radiologického asistenta, oddělení nukleární medicíny, radiační ochranu a mízní systém. Praktická část se věnuje popisu, přípravě a průběhu radionuklidového zobrazení lymfatického systému.
Radionuclide imaging of the lymphatic system
Keywords: lymfoscintigrafie; nukleární medicína; mízní systém; lymfedém; lymphoscintigraphy; nuclear medicine; lymphatic system; lymphoedema