Senior na operačním sále - rizika perioperační péče o osoby vyššího věku - Lužová, Eva (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou osob vyššího věku na operačním sále. Práce se skládá z teoretické a průzkumné části. Teoretická část předkládá literární rešerši o stárnutí populace, perioperační péči a rizicích spojených s ošetřovatelskou péčí v intraoperační fázi perioperační péče. Průzkumné šetření bylo provedeno formou polostrukturovaných rozhovorů. Rozhovory byly poté analyzovány metodou interpretativní fenomenologické analýzy. Hlavním cílem této diplomové práce bylo představit problematiku seniorů na operačním sále. Praktickým výstupem byla zvolena doporučení pro praxi.
Elderly in the Operation Room - The Perioperative Care of Older Patients
Keywords: intraoperační péče; intraoperavite care; perioperační péče; operační výkon; ošetřovatelská péče; rizika; senioři; nursing care; perioperative care; surgical procedure; seniors