Marketingový průzkum a zjištění tržního potenciálu jednotlivých kurýrních služeb v regionu (DHL v Hradci Králové) - Výsmek, Kamil (Univerzita Pardubice, 1999)
Diplomová práce se skládá ze dvou základních částí. V první, teoretické části, jsou vypsány základní pojmy, definice a praktiky marketingového výzkumu obecně používané v praxi, které byly použity pro průzkum trhu v regionu Hradec Králové. Dále jsou zde popsány základní rysy, kterými se vyznačuje kurýrní služba, vývoj a stav na trhu v České republice, pracovní postup kurýrních firem při přepravě zásilek a vliv zahraničních kurýrních firem na vývoj domácích kurýrních společností. Druhá část obsahuje praktický marketingový průzkum pro pobočku DHL v Hradci Králové. Tato část představuje uplatnění teoretických poznatků z první části v praxi, při vytváření dotazníku a zjišťování informací od firem pro získání celkového pohledu na trh v Královehradeckém regionu.
Marketing research and finding market potential of individual courier services in region (DHL Hradec Králové)
Keywords: marketingový průzkum; kurýrní služby; tržní potenciál; marketing research; courier services; market potential