Výpočet uhlíkové stopy v průmyslovém podniku - Stanková, Anna (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem práce je stanovení uhlíkové stopy ve vybraném průmyslovém podniku, přičemž budou splněny dva dílčí cíle. Prvním je provedení rešerše odborné literatury, která mapuje klíčové pojmy související s problematikou uhlíkové stopy, včetně okolností jejího výpočtu, používaných nástrojů a technik měření. Druhým dílčím cílem je realizace vlastního výzkumu v podniku, jehož účelem je identifikovat možnosti stanovení uhlíkové stopy a případně provést samotný výpočet.
Calculation of the carbon footprint in an industrial enterprise
Keywords: klimatická změna; globální oteplování; emise; oxid uhličitý; uhlíková stopa; skleníkové plyny; climate change; global warming; emissions; carbon dioxide; carbon footprint; greenhouse gases