Urbář opočenského panství - Kápičková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem práce je publikace historického pramene ve formě edice. Tímto pramenem je urbář panství opočenského z 80. let 16. století. Součástí práce je i stručný přehled o vývoji opočenského panství.
Urbarium book of the Opočno Domination from 80´s of 16th century
Keywords: urbář; Opočno; 16. století