Simulace jízdní brzdové zkoušky nákladního vozu - Pulda, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje tvorbu matematického modelu brzdové výstroje nákladního vozu využitelného pro simulaci jízdní brzdové zkoušky. V první části práce jsou rozebrány konvenční brzdové systémy nákladních vozů a popis jejich metodik zkoušení. Na základě výstupů úvodních kapitol je vytvořen matematický model, který je následně podroben validaci. Zároveň je zpracována citlivostní analýza tohoto modelu na vstupní parametry.
Simulation of a freight wagon running brake test
Keywords: nákladní vozy; brzdová zkouška; simulace; součinitel tření; freight wagons; brake test; simulation; coefficient of friction