Standardní operační postup stanovení vybraných prvků ve vodách pomocí ICP- OES - Schrottová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce dává náhled do problematiky řízení jakosti obecně a na požadavky řízení jakosti v laboratořích. Jsou zde rozebrány ISO normy řady 9000. Práce seznamuje se základy správné laboratorní praxe a systému managementu jakosti dle normy ČSN EN ISO/IEC 17025. V praktické části je vypracován standardní operační postup pro stanovení několika vybraných kovů ve vodách pomocí optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem.
Standard operating procedur for analysis of selected elements in waters by ICP-OES
Keywords: standardní operační postup; správná laboratorní praxe; systémy jakosti; ISO normy; kovy ve vodách; ICP-OES; standard operating procedure; good laboratory practice; quality system; ISO standards; metals in waters