ZAŘÍZENÍ PRO ZÍSKÁNÍ ROVINNÉ HLOUBKOVÉ MAPY S POMOCÍ ULTRAZVUKOVÉHO SENZORU - Želechovský, Josef (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je zaměřena na návrh a sestrojení zařízení pro získání rovinné hloubkové mapy s pomocí ultrazvukového senzoru. Navržené zařízení je sestrojeno ze tří základních součástí: mikropočítačového modulu Arduino, ultrazvukového senzoru a servomotoru. Program na ovládání je vytvořen ve vývojovém prostředí Arduino IDE. Data pro získání rovinné hloubkové mapy jsou ze zařízení získávána pomocí komunikace po sériové lince s počítačem.
A DEVICE FOR OBTAINING PLANAR DEPTH MAP BY MEANS OF AN ULTRASONIC SENSOR
Keywords: bezkontaktní měření vzdálenosti; ultrazvukový senzor; servomotor; arduino; rovinná hloubková mapa; non-contact distance measurement; ultrasonic sensor; servomotor; Arduino; planar depth map