Návrh vozidlové jednotky pro monitorovací systém využitelný v podmínkách amatérské automobilové rallye - Bílek, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá návrhem zařízení, které by vyhovovalo požadavkům závodů amatérské rallye. Nároky jsou kladeny především na bezpečný průběh závodů, manuální či automatickou identifikaci nehody a včasné varování účastníků na trati, před havarovaným vozem. Nadstavbou navrhovaného systému je měření časů závodníků. Systém má stavebnicovou strukturu a skládá se ze dvou druhů velice podobných zařízení, kterými jsou traťový modul a mobilní modul. Základem zařízení je programovatelná základní deska DUE od společnosti Arduino. Obslužný software komunikuje po sériové lince.
Design of car unit for the monitoring system applicable for amateur rally
Keywords: amatérská rallye; komunikace; senzory; Arduino; amateur rally; communication; sensors; Arduino