Drogová závislost jako životní styl mladých lidí - Radoňová, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
V této bakalářské práci se studentka zaměří na skupinu mladých lidí, kteří jsou uživateli drog. Důležitý náhled jí poskytuje člověk, který je studentce velmi blízký, je to její bývalý přítel. Dále se studentka zaměřuje na přátele bývalého partnera, jako na určitou skupinu, ve které je užívání drog součástí životního stylu. Zabývá se tím, jakou roli hraje sociální skupina jako iniciátor užívání drog i jako podpora vzniklé závislosti. S těmito lidmi se studentka vídala převážně v jednom klubu, který všichni navštěvují, a pozorování spojené s neformálními rozhovory prováděla také na různých místech jednoho města, kde převážná většina z nich žije.
Drug Addiction as a Lifestyle of Young People
Keywords: addiction; carelessness; drugs; freedom; methamphetamine; bezstarostnost; drogy; pervitin; svoboda; závislost