Měření energie projektilu - Rejzek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá způsoby měření kinetické energie projektilu. Hlavním předmětem je konstrukce měřícího zařízení pro běžně vyráběné airsoftové zbraně s využitím optických senzorů. Naměřené signály z optických senzorů jsou zpracovány mikrokontrolérem a jejich hodnoty zobrazeny.
Measuring the energy of the projectile
Keywords: projektily; měření energie; mikrokontroléry; optické senzory; projectiles; energy measurement; microcontrollers; optical sensors