Krizový management společnosti pracující s nebezpečnými látkami. - Schriederová, Eva (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce "Krizový management společnosti pracující s nebezpečnými látkami" se zabývá problematikou používání metod pro kvantifikaci hrozeb a opatření za účelem snižování rizik. První část práce se zabývá vymezením pojmů z oblasti krizového řízení. Důraz je kladen na významné prvky krizového managementu a jeho vývoj. Dále je uveden popis vybraných metod analýzy a řízení rizik. Druhá část práce se zabývá charakteristikou krizového managementu zkoumaného podniku. Pro tento účel je proveden řízený rozhovor s vedoucím oddělení dispečinku společnosti pracující s nebezpečnými látkami. Závěr práce je věnován zhodnocení krizového managementu a návrhu doporučení v rámci vybraného podniku.
Crisis management company working with hazardous substances.
Keywords: krize; krizový management; mimořádné události; rizika; hrozby; protiopatření; crisis; crisis management; emergency incidents; risks; threats; measures