Regionální politika Evropské unie a její realizace v České republice - Šanderová, Helena (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci pojednává o regionální politice Evropské unie a přípravě České republiky na její převzetí. V první části zmiňuje principy, vývoj a cíle regionální politiky a fungování Strukturálních fondů, v druhé části pak vývoj příprav České republiky s důrazem na realizaci pilotních programů v mikroregionu Haná, Jeseníky a NUTS II - Severozápad.
Regional policy of the European union and its realization in Czech republic
Keywords: Regionální politika; Evropská Unie; Strukturální fondy; mikroregion Haná; mikroregion Jeseníky