Využití fluorescenční spektroskopie při studiu chemických a fyzikálních změn probíhajících v epoxidových pryskyřicích - Prokeš, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá využitím fluorescenční spektroskopie pro sledování vytvrzování epoxidových pryskyřic s různými tvrdidly, sledováním některých chemických a fyzikálních změn probíhajících v nevytvrzených a vytvrzených epoxidových pryskyřicích.
Investigation of chemical and physical process in theepoxy resins by means of the fluorescence spektroscopy
Keywords: epoxidové pryskyřice; plastifikace; vytvrzování; Teplota skelného přechodu; fluorescenční spektroskopie; excimery