Restaurování kamenné vázy č. 4 z ohradní zdi - bývalého kapitulního děkanství, nyní budova Arcidiecézního muzea, Václavské náměstí čp. 3, Olomouc - Zeman, Filip (Univerzita Pardubice, 2002)
Restaurátorská dokumentace se věnuje restaurování transferované pískovcové vázy z ohradní zdi Arcidiecézního muzea v Olomouci. Popisuje všechny základní restaurátorské úkony od průzkumu a návrhu postupu prací k realizaci jednotlivých dílčích navrhovaných kroků: čištění, zpevnění, tmelení a retuše.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; pískovce; transfery; průzkumy; technologie; sochy