Learner voices: Learner beliefs about learning a language - Frišmanová, Darina (Univerzita Pardubice, 2002)
Tématem práce je otázka individuálního pojetí výuky angličtiny ze strany žáka i učitele. Zabývá se studiem percepce žáka se zaměřením na jeho věk, učební styly a strategie a sebehodnocení. Učební proces je zkoumán s ohledem na učitelovo pojetí výuky, jeho profese a role a hodnocení statusu anglického jazyka. Práce se dále zaměřuje na vzájemný vztah žákova a učitelova pojetí výuky ve smyslu motivace žáka, jeho autonomie a citlivého přístupu k sebehodnocení žáka.
Naslouchejme žákům: Žákovská pojetí výuky jazyka
Keywords: výuka jazyků; Anglický jazyk; motivace žáků; sebehodnocení; didaktika; učební procesy; učební strategie; učební styly