Esejistická tvorba Garyho Snydera v českých překladech - Zemanová, Marie (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této bakalářské práce je představení esejistických sbírek Garyho Snydera v českých překladech. Práce se rovněž zabývá život a dílem Garyho Snydera, a zaznamenává dobové, nakladatelské a překladatelské kontexty spojené s vydáním těchto knih u nás.
Essays by Gary Snyder in Czech Translations
Keywords: esejistika; Snyder, Gary; polistopadová doba; české překlady; přírodní literatura; essays; Snyder, Gary; post-november period; Czech translations; nature literature