Udržitelné financování: komparace tradičních investičních fondů s ESG fondy - Štrof, Milan (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá popisem a komparacemi tradičních investičních fondů s fondy udržitelnými, respektive ESG investičními fondy. Budou zde vysvětleny základní rozdíly mezi těmito fondy, dále jejich výkonnost a výnosnost. Pomocí analýzy časových řad bude provedena analýza vývoje aktiv mezi tradičními ETF fondy a ESG ETF fondy za období 2006 až 2023 a následně bude vymodelována predikce vývoje aktiv těchto fondů pro roky 2024 a 2025.
Sustainable financing: comparing traditional investment funds with ESG funds
Keywords: investiční fondy; ESG; investice; udržitelné fondy; investment funds; ESG; investments; sustainable funds