Komparace daně z příjmů ze závislé činnosti v České republice a na Slovensku - Bednářová, Jana (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání problematiky zdanění příjmů ze závislé činnosti fyzických osob v České republice a na Slovensku. Teoretická část se zaměřuje na odlišnosti v oblasti zdanění vyplývající z daňové legislativy obou států. Dále se zaměřuje na problematiku daňového systému a daňového zatížení poplatníků se zaměřením na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. V praktické části jsou analyzovány oba systémy prostřednictvím praktických příkladů, které demonstrují nejvýraznější rozdíly při zdanění příjmů ze závislé činnosti mezi oběma státy.
Comparison of taxes on income from dependent activities in the Czech Republic and Slovakia
Keywords: daň z příjmů; daňové zatížení; daňová povinnost; Česká republika; Slovensko; income tax; the tax burden; tax liability; Czech Republic; Slovakia