Dopad reformy veřejné správy na konkrétní instituce ve Středočeském kraji - Vacková, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení dopadu reformy veřejné správy, která proběhla v minulých letech v České republice. V první části popisuje důvody, které vedly k reformním krokům, základní principy – demokratizace, dekoncentrace a decentralizace a systémy řízení kvality v oblasti veřejné správy. V druhé – praktické - části je prostřednictvím dotazníkového šetření vypracována analýza spokojenosti obyvatel dvou středočeských měst. Na základě této analýzy je pak ukázán dopad reformy veřejné správy a naplnění jejich základních principů.
The effect of the reform of public administration on the organization in the Central Bohemia region
Keywords: reforms; Public Administration; democratization; decontratization; decentralization; satisfaction rating; municipalities; regions; reformy; demokratizace; dekoncentrace; decentralizace; hodnocení spokojenosti; obce; kraje; veřejná správa