Využití předvstupních fondů EU v mikroregionu Hlinecko - Křížová, Ludmila (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována předvstupním fondům Evropské unie se zaměřením na program pro zemědělství a rozvoj venkova - SAPARD. Dále je charakterizován mikroregion Hlinecko a projekt "Efektivní zpracování odpadů v mikroregionu Hlinecko", který byl financován z programu SAPARD. Cílem práce je zhodnocení účelnosti využití finančních prostředků z předvstupního fondu SAPARD ve vybraném mikroregionu. Dílčím cílem je zhodnotit přínosy a náklady spojené s programem, jehož realizace je z fondu SAPARD hrazena.
Using of pre-accession funds of EU in Hlinecko region
Keywords: mikroregion Hlinecko; SAPARD; Evropská Unie; předvstupní fondy; microregion Hlinecko; European Union; pre-accession funds