Bezpečnost operačního systému Windows - Pohl, Marek (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá problematikou bezpečnosti operačních systémů Windows. Cílem této práce je poukázat na hrozby skrývající se ve škodlivých programech a ukázat základní metody jak se proti těmto programům bránit. Popsáno je několik nejrozšířenějších metod počítačových útoků na operační systém Windows a jejich následky. Součástí jsou také doporučení bezpečné konfigurace systému a základní bezpečnostní pravidla. Výsledkem této práce je zhodnocení bezpečnosti operačních systémů Windows.
Security of Windows operating system
Keywords: security; operating systems; bezpečnost; Windows; cracking; exploit; operační systémy