Protiteroristická opatření v České republice - Brychová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem této bakalářské práce je vymezit základní pojmy spojené s terorismem, přiblížit některé teroristické skupiny, popsat současný stav terorismu u nás a uvést možné hrozby terorismu. Praktická část se zabývá dotazníkovým šetřením, týkajícím se obav z terorismu a živelných pohrom. Snaží se zjistit, zda mají lidé větší obavy z hrozícího teroristického útoku nebo z případné živelné pohromy.
Antiterrorism precautions in the Czech Republic
Keywords: Terrorism; terrorist groups; terrorist menaces; policy management; antiterrorism precautions; Terorismus; teroristické skupiny; teroristické hrozby; bezpečnostní politika; protiteroristická opatření