Analýza místních poplatků ve vybraném městě - Kozáková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu místních poplatků ve vybraném městě v období 2002-2012. Vymezuje nejprve právní úpravu místních poplatků, dále soustavu místních poplatků v ČR, poplatkové prvky, jejich ukládání, plnění poplatkových povinností a místní poplatky zavedené ve vybraném městě, kterým je Dvůr Králové nad Labem. Součástí práce je zjištění výnosnosti jednotlivých poplatků ve městě Dvůr Králové a jejich podíl na celkových příjmech rozpočtu města.
Analysis of Local Fees in selected town
Keywords: místní poplatky; zákon o místních poplatcích; obecně závazná vyhláška; local fees; law of local fees; municipal notice