Problematika existence sportovních klubů, tělovýchovných jednot a organizací v tržních podmínkách současné společnosti a uvedení příkladu možného způsobu chodu subjektu - Hrdinová, Radka (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zabývá současnou problematikou tělovýchovy a sportu v ČR. Nepojímá ji jen jako funkci zdraví, zdatnosti a volného času, nýbrž jako svým způsobem komerčně-ekonomickou kategorii tržního národního hospodářství. Problematika práce se týká oblasti menších sportovních klubů.
Keywords: tělovýchova; sport; hospodaření; financování