Funkční sterilita a její řešení pomocí fyzioterapeutických metod - Faltová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Teoreticko - výzkumná bakalářská práce s názvem Funkční sterilita a její řešení pomocí fyzioterapeutických metod je zaměřena na vliv fyzioterapeutického cvičení u žen, které mají diagnostikovanou funkční sterilitu. Teoretická část práce zahrnuje stručnou anatomii dna pánevního, základní poznatky o sterilitě a shrnuje základy rehabilitačních poznatků a cvičení. Druhou část tvoří výzkum u žen s funkční sterilitou, které se snaží s pomocí fyzioterapeutických technik otěhotnět. Bylo zkoumáno, jaké procento žen, které cvičí s fyzioterapeutem, dosáhne otěhotnění, za jakou dobu a mimo jiné - i má li souvislost s diagnózou funkční sterility typ zaměstnání. Nebylo zkoumáno, za jakých podmínek se ženám podařilo otěhotnět.
Functional sterility and its solution using physiotherapy techniques
Keywords: funkční sterilita; dno pánevní; rehabilitace; metoda Ludmily Mojžíšové; functional sterility; pelvic floor; rehabilitation; Mojžíšová, Ludmila