Restaurování olejomalby na papíře, datování, určení autorství - Jašková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce byla zaměřena na restaurování olejomalby na papíru, jejíž autorství je přisuzováno Františku Kupkovi. Kromě samotného restaurátorského zásahu bylo úkolem práce srovnání tohoto díla s ranou tvorbou Františka Kupky. Na základě tohoto srovnání měly vzniknout objektivní podklady pro určení autorství a dataci díla.
Conservation of oil painting on paper, dating, authorship
Keywords: olejomalba; papír; František Kupka; signatura; autorství; datace; oil painting; paper; signature; authorship; date