Tatérství - od vzniku po současnost - Koutný, Adam (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce pojednává o tetování a plynule sleduje vývoj tohoto fenoménu od nejzazších dějin po současnost. Na vybraných nativních společenstvích popisuje rituální a společensko-kulturní aspekty tetování a jejich vývoj od prvních nalezených důkazů. Výzkumná část práce se zabývá předsudky vůči lidem s tetováním, konkrétně pak na trhu práce. Důraz je kladen zejména na kvantitativní výzkum, kde náhodně vybraní respondenti odpovídají na dotazníkové šetření. Dotazník následně dokresluje jeden částečně strukturovaný rozhovor s českou personalistkou.
Tattooing - from the beginning to the present
Keywords: identita; fenomén; funkce; dějiny; tetování; umění; vývoj; identity; phenomenon; function; history; tattoo; art; evolution