Optimalizace konstrukčního celku „odpalovací zařízení” pro perkusní kladivo - Johánek, Petr (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá optimalizací konstrukce odpalovacího zařízení pro perkusní kladivo. Optimalizace je zaměřena na zvýšení výkonu, životnosti, pevnosti a snížení hmotnosti odpalovacího zařízení. Optimalizace jednotlivých dílů jsou prováděny na základě numerických analýz pomocí metody konečných prvků nebo na základě analytických vztahů.
Optimization of construction whole „launch unit” for percussive hammer
Keywords: optimalizace; odpalovací zařízení; numerické analýzy; perkusní kladivo; optimization; launch unit; numerical analyses; percussive hammer