Genderová problematika při provádění Basic Life Support - Stránský, Jakub (Univerzita Pardubice, 2021)
Obsahem práce je zjistit, jaká bude u výběru respondentů přestavujících laickou veřejnost ochota poskytnout postiženému v bezvědomí kvalitní BLS. V rámci této problematiky se práce zabývá závislostí na vztahu pohlaví zachránce - postižený. Dále by následující strany měly přinést data poukazující na to, zda je laická veřejnost při současné výuce KPR s mužsky vypadajícími resuscitačními figurínami dostatečně připravena k tomu, aby se kvalitní kardiopulmonální resuscitace dostávalo také ženám.
Gender issues in the providing of Basic Life Support
Keywords: první pomoc; KPR; BLS; výuka první pomoci; ženská resuscitační figurína; gender; pohlaví; sexuální obtěžování; first aid; CPR; BLS; first aid instruction; female resuscitation manikin; gender; sexual harassment