Metodika ošetřování radiální tepny po invazivních výkonech - Čápová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na péči o arteriální přístupy u pacientů po koronárních invazivních výkonech. V teoretické části je popisována anatomie a fyziologie kardiovaskulárních systému, dále pak selektivní koronarografie s následnou ošetřovatelskou péčí o nemocné. Výzkumná část je rozdělena na dvě části. První část je věnována komparaci pomůcek sloužící ke kompresi místa vpichu v tepně a ve druhé části jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření s respondentkami pečující o pacienty s radiálním přístupem.
Care of radial artery after invasive procedures
Keywords: koronarografie; arteria radialis; arteria femoralis; perkutánní koronární intervence; coronarography; percutaneous coronary intervention