Motivace středoškolských studentů ke zlepšování jejich studijních výsledků - Ptáčník, Adam (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce má za cíl zjistit, jakou motivaci ke zlepšování studijních výsledků mají středoškolští studenti, co je jejich nejčastější motivací a jaké faktory tuto motivaci ovlivňují, včetně působení pedagoga. V teoretické části budou definovány hlavní pojmy týkající se motivace, hlavně tedy motivace výkonové. Praktická část bude vycházet z dotazníkového šetření, které bude provedeno na několika středních školách a bude zaměřeno na zjišťování motivace středoškolských studentů ke zlepšování jejich studijních výsledků a na faktory, které tuto motivaci nejvíce ovlivňují.
High school students motivation to improve their academic performance
Keywords: motivace; motivace ke studiu; pubescence; adolescence; pedagogové; střední školy; studenti; motivation; motivation to study; pubescence; adolescence; teachers; high schools; students