Polsko-české, česko-polské slovníky on-line - popis a hodnocení - Šlajsová, Radka (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na historii a typy slovníků. Praktická část je zaměřena na analýzu vybraných česko-polských a polsko-českých slovníků on-line, zejména z obsahové a užitkové stránky. Výsledkem je srovnání analyzovaných on-line slovníků a zhodnocení jejich využitelnosti pro běžného uživatele.
Polish-Czech and Czech-Polish on-line Dictionaries - Description and Classification