Změna provozní technologie a zabezpečovacího zařízení stanice Nymburk hl.n. - Fiala, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce popisuje současný stav řízení provozu v osobní části železniční stanice Nymburk hl. n.. Analyzuje postupy obluhy zabezpečovacího zařízení a jejich časovou náročnost. Vyhledává odstranitelné slabiny technologie i konstrukce kolejiště v současném provozním stavu a navrhuje jejich řešení formou změny zabezpečovacího zařízení a úpravou kolejiště.
Change of operating technology and interlocking system railway station Nymburk hl. n.
Keywords: interlocking system; train route; operating technology; station head; signal box; zabezpečovací zařízení; vlaková cesta; provozní technologie; zhlaví; stavědlo; Nymburk