Postavení České republiky na evropském trhu práce - Beskidová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou postavení České republiky na evropském trhu práce. Pozornost je věnována především souvislostem, které mají na danou problematiku vliv. Je zde charakterizován trh práce Evropské unie včetně historických mezníků, které měly dopad na jeho formování. Další část se zaměřuje na aktuální stavy v oblasti nezaměstnanosti jako takové, nezaměstnanosti rizikových skupin nebo srovnání s USA. Poslední kapitola obsahuje problémy s čerpáním prostředků ze strukturálních fondů, kterým Česká republika čelí.
Czech Republic position on labour market of European Union
Keywords: Labour Market; European employment and social policy; European Social Fund; Lisbon Strategy; Unemployment; Structural Funds; Trh práce; sociální politika a politika zaměstnanosti; Evropský sociální fond; EURES; EUROSTAT; Europass; Lisabonská strategie; flexicurity; Nezaměstnanost; Strukturální fondy