Bezpečnostní opatření na letištích před protiprávními činy - Fenclová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřená na bezpečnostní opatření na letištích, směřujících k ochraně mezinárodního civilního letectví před protiprávními činy. Přesněji na práci bezpečnostních pracovníků tzv. screenerů, na technická zařízení, sloužící k detekci a vyhledávání, pro civilní letectví, nebezpečných a rizikových předmětů. Práce představí nové trendy a technologie z této oblasti, ale rovněž posoudí a bude analyzovat, která z přijatých opatření, jsou z hlediska zajištění bezpečnosti nejefektivnější a jejichž působnost je komplexní, přičemž výrazně ovlivňuje rovněž oblast prevence.
Safeguarding against illegal acts of unlawful interference at the airports
Keywords: civilní letectví; bezpečnostní opatření; rizikové předměty; nové technologie; civil aviation; safeguarding; hazardous objects; new technologies