Faktory ovlivňující duševní zdraví žen v poporodním období - literární rešerše - Snížková, Hana (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá rizikovými a protektivními faktory, které ovlivňují duševní zdraví žen v poporodním období. Pro vypracování tohoto tématu byla použita literární rešerše. Kapitola stať spojuje informace z primárních zdrojů a ze studií zahrnutých do rešerše o psychických změnách, onemocněních a faktorech, které je ovlivňují v poporodním období. Ze zahrnutých studií vyplývá, že mezi faktory ovlivňující duševní zdraví v poporodním období patří zejména sociální podpora, stav psychického a fyzického zdraví, traumatické prožitky v minulosti a zdravotní stav novorozence.
Factors influencing the mental health of women in the postpartum period - literature review
Keywords: duševní zdraví; poporodní období; deprese; úzkost; psychóza; PP-PTSD; literární rešerše; mental health; postpartum period; depression; anxiety; psychosis; PP-PTSD; literature review