Opticky indukované jevy v amorfních chalkogenidech - Černá, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2007)
Předkládaná práce je zaměřena na studium struktury a optických vlastností objemových skel amorfních chalkogenidů se zaměřením na systémy GexSe100-x ( kde x = 20,25 a 30 at. %) a tenkých vrstev stříbrem dotovaných i nedotovaných se zaměřením na systémy Ge20Se80 a Agx(Ge0,20Se0,80)100-x ( kde x = 6,11,16,20 a 23 at. % Ag).
Photoinduced changes in amorphous chalcogenides
Keywords: amorfní chalkogenidy; sloučeniny Ge-Se; opticky indukované jevy