Devizová politika ČNB v letech 1993 - 2001 - Machačka, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá postavením ČNB v ekonomickém systému ČR, popisuje devizovou politiku centrální banky, v rámci devizové politiky ČNB zkoumá nástroje a jejich využívání k ovlivnění vývoje v oblastech platební bilance, devizových rezerv a devizového kurzu.
Foreing exchange policy of the Czech nation bank during the years 1993 - 2001
Keywords: Česká národní banka; Devizová politika; devizové kurzy; měnová politika; Platební bilance; vývoj