Problém včasného otevření okludované koronární artérie u pacientů se STEMI a NON STEMI transportovaných do katetrizační laboratoře Kardio - Troll (faktory podílející se na celkovém času od začátku bolesti do otevření koronární artérie). - Slavíková, Linda (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá zjišťováním, které faktory nejvíce ovlivňují včasné otevření okludované koronární artérie u pacientů se STEMI a NON STEMI. Dále časovými doporučeními v prehospitalizační a hospitalizační fázi. Zabývá se též prevencí infarktu myokardu, se zaměřením na prevenci primární.
The problem of early opening ocluded coronary artery in pacients with STEMI and NON STEMI transported to the catheteryzation laboratory Kardio-Troll (factores participating in the time from the beginning of the pain to the opening the coronary artery).
Keywords: faktory; časová doporučení; koronarografická vyšetření; Komplikace; factores; time recommendations; coronarografy medical examinations; Complications