Oceňování nehmotných statků - Pátek, Josef (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je zaměřena na studium oceňování nehmotných statků. Nejprve budou vymezeny teoretické pojmy týkající se nehmotných statků jako takových. Dále budou přiblíženy jednotlivé předměty duševního a průmyslového vlastnictví. Následovat bude problematika týkající se oceňováním nehmotných statků včetně určitých rizik. Pozornost bude věnována také oceňovacím metodikám. Analytická část práce se zaměří na samotné ocenění konkrétního nehmotného statku v čase dle délky jeho užívání.
Valuation of intangible assets
Keywords: podniky; nehmotné statky; příjem; know how; companies; intangible; estate; income; know how