Výhody a nevýhody klasického a miniinvazivního přístupu k operaci tříselné kýly - Horáková, Renata (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem práce bylo srovnat výsledky operací tříselných kýl, které byly operovány klasicky a laparoskopicky. Výzkum byl proveden v nemocnicích Pardubice, Česká Lípa, Děčín a Ústí nad Labem v období od listopadu 2007 do února 2008. Důraz byl kladen zejména na výskyt pooperačních komplikací a rekonvalescenci.
Advantages and disadvantages of classical and tension - free approach to inguinal hernia
Keywords: tříselná kýla; laparoskopie; Komplikace; rekonvalescence; analgetika; inguinal hernia; laparoscopy; complication; pain killers